ESET introduceert nieuw enterprise security-portfolio

ESET heeft deze week het nieuwe Enterprise Security Solutions portfolio geïntroduceerd. De nieuwe reeks security-oplossingen en -diensten zijn ontworpen voor enterprises die proactief bedreigingen willen detecteren en hun apparaten en endpoints willen beschermen.

Het nieuwe portfolio omvat meerdere nieuwe security- en Endpoint Protection-oplossingen. De nieuwe ESET Enterprise Inspector is een Endpoint Detection and Response (EDR) tool, welke real-time data verstrekt vanuit het bekroonde Endpoint Security-platform van ESET. Deze oplossing is volledig aanpasbaar, waardoor klanten de oplossing kunnen afstemmen op hun behoeften. Het biedt meer inzicht voor volledige preventie, detectie en respons tegen alle soorten en intensiteit van cyberdreigingen.

Nieuw in de EDR-tool is de dienst Threat Hunting, een on-demand forensic investigation team die gedetailleerde informatie over specifieke meldingen of incidenten onderzoekt. Ook nieuw is Threat Monitoring die continu alle Enterprise Inspector-data controleert op alle soorten meldingen en dreigingen.

De EDR-tool wordt aangevuld door Dynamic Threat Defense, een off-premise cloud sandbox die een snelle analyse van zero-day en ransomware-dreigingen maakt voor zij het netwerk bereiken.

Ook is de bestaande Remote Administrator vernieuwd en hernoemt als Security Management Center. Deze verbeterde console biedt volledige netwerkzichtbaarheid, volledig security beheer en rapportage vanaf één centraal managementplatform. Daarnaast worden belangrijke elementen die complexiteit minimaliseren toegevoegd aan de gehele omgeving.