PTC zoekt samenwerking om ThingWorx veiliger te maken

PTC, een fabrikant van industriële IoT-apparaten, wil samenwerken met onderzoekers, partners en klanten om de veiligheid van ThingWorx te verbeteren. Het bedrijf heeft een nieuw programma geïntroduceerd dat ervoor zorgt dat fouten makkelijk gerapporteerd kunnen worden.

Het Coordinated Vulnerability Disclosure (CVD)-programma is bedoeld voor onderzoekers die fouten signaleren in ThingWorx waardoor IoT-omgevingen gevaar lopen. ThingWorx is een toonaangevend IoT-platform dat wordt gebruikt in de industriële wereld.

Er zijn steeds meer zorgen over de veiligheid van IoT. De technologie is in opmars: denk aan smarthomes, smart cities en smart industries. Dergelijke ‘slimme’ toepassingen bieden veel mogelijkheden, maar hackers kunnen IoT misbruiken om schade aan te richten als de beveiliging niet op orde is.

Volgens PTC is het beveiligen van IoT alleen mogelijk als partijen met elkaar samenwerken. PTC belooft binnen zeven dagen te reageren op fouten. Onderzoekers die fouten hebben ontdekt kunnen ze rapporteren via een veilige, versleutelde verbinding. Het is niet de bedoeling dat onderzoekers hacken op productieomgevingen. PTC wil dat er alleen wordt gehackt op test- en ontwikkelomgevingen.