Breedbandsector praat op jaarcongres over digitale privacy

Het jaarcongres van NLconnect, de branchevereniging voor de breedbandsector, staat volgende maand geheel in het teken van het onderwerp Digitale Privacy. Aanleiding voor dit thema is vooral de invoering van de AVG eerder dit jaar.

Tijdens het jaarcongres zullen de volgende vragen aan bod komen: Hoe ver mogen techbedrijven gaan in het verzamelen, gebruiken en verhandelen van persoonsgegevens? Welke data moeten ISP’s verplicht opslaan en wat mogen ze er mee doen? Welke risico’s loop je als consument, burger, reiziger of werknemer? En hoe kan je zelf weer controle krijgen over je data?

Enkele sprekers die zijn uitgenodigd, zijn Hans de Zwart, directeur van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom,
Jeroen Terstegge, privacy-jurist bij Privacy Management Partners, Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft en Niels Huijbregts, Privacy Officer bij XS4ALL.

Het congres vindt op 11 september plaats in het Kurhaus te Scheveningen.