Juniper Networks introduceert snellere firewall voor 5G, IoT en cloud

Netwerkspecialist Juniper Networks komt met een uitbreiding op de SRX5000-reeks waardoor firewall-prestaties met een factor elf omhoog kunnen. Met de SPC3 Advanced Security Acceleration Card kunnen internetproviders, cloudleveranciers en grote bedrijven de beveiliging van Internet of Things (IoT)-, 5G- en multi-cloudomgevingen opschroeven. 

Juniper Networks speelt in op de toename van netwerkverkeer door het gebruik van mobiele apparatuur, IoT en streaming media. Bij internetproviders, cloudleveranciers en datacenters groeit daardoor de behoefte aan krachtige beschermingsplatforms die  infrastructuur efficiënter beschermen tegen cyberbedreigingen.

De bescherming die de SPC3 Advanced Security Acceleration Card biedt, groeit mee met de klantbehoefte. Juniper ziet het onderdeel als kerncomponent in het beveiligingsplatform. De beveiliging gaat niet ten koste van prestaties of schaalbaarheid, belooft het bedrijf. SPC3 blokkeert bedreigingen die verborgen zijn in gecodeerd verkeer met een 220 Gbps SSL-proxy. Met 800 Gbps intrusion prevention system (IPS)-prestaties is SPC3 gebouwd om snelle verdediging te bieden voor datacenters en serviceproviders.

Verder kunnen bedrijven met de oplossing het stroomverbruik terugdringen door energie- en koelingskosten te verlagen. Met de SPC3 kunnen klanten upgrades uitvoeren zonder onderbreking van de netwerkservices.