ESET treedt toe tot de Advisory Group on Internet Security van Europol

 

ESET is vanaf heden lid van de Advisory Group on Internet Security van Europol. De vertegenwoordiger van ESET in de groep is IT-security-industrie veteraan en ESET Senior Research Fellow Righard Zwienenberg. De groep werkt binnen het European Cyber Crime Center van Europol.

 

‘’De taak van ESET is om honderden miljoenen gebruikers te beschermen en deze tegelijkertijd voor te lichten en bewust te maken van cybercrime. In sommige gevallen bundelen we onze krachten met justitie en politie om cybercriminelen op te sporen. Nu zijn we beter voorbereid om de groep te adviseren wanneer onze input en kennis kan dienen voor de bescherming van online gebruikers en om cybercriminele operaties te bestrijden.’’zegt ESET Senior Research Fellow Righard Zwienenberg, inwoner van Den Haag die zijn stad deelt met het hoofkantoor van Europol. ‘’ESET treedt toe tot de Advisory Group als het grootste IT-security bedrijf in de Europese Unie dat samenwerkt met Europol en advies geeft over cybercrime. Dit feit maakt ons nog trotser op deze kans.’’ voegt Righard toe.

Europol heeft het European Cybercrime Center opgezet om de respons van politie en justitie op cybercriminaliteit te versterken in de Europese Unie en te helpen Europese inwoners, organisaties en overheden te beschermen tegen criminaliteit online. Sinds de oprichting heeft het Center een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van cybercriminaliteit. Het is betrokken geweest bij tientallen spraakmakende operaties en honderden operationele-ondersteuningstaken ter plaatse. Europol is de wetshandhavingsinstantie van de Europese Unie.

‘’Sinds de oprichting in 2013 heeft het Europese Cybercrime Center met IT-security bedrijven samengewerkt om Europese burgers te beschermen tegen cybercriminelen. We zijn blij om ESET te verwelkomen in combinatie met hun advies om het steeds groter wordende probleem van kwaadwillende online activiteiten aan te pakken.’’ zegt Steven Wilson, hoofd van Europol’s European Cybercrime Center (EC3).

ESET werkt samen met autoriteiten wanneer het nodig is om cybercriminelen voor het gerecht te brengen, ongeacht waar zij zich bevinden – binnen of buiten Europa. In december 2017 werkten beveiligingsonderzoekers van ESET samen met verschillende autoriteiten, waaronder Europol, om een belangrijke botnetoperatie onder de naam ‘Gamarue’ op te rollen. De reputatie van ESET is het resultaat van de transparante manier van werken in de afgelopen 30 jaar.

Bron: ESET