Fortinet verenigt SD-WAN functies met Next Generation Firewall

Fortinet, leverancier van uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft zijn SD-WAN-functionaliteit hecht geïntegreerd met de FortiGate Next-Generation Firewall.

Het resultaat is een overtuigende oplossing die de schaalbaarheid, gebruikseenvoud en kostenefficiëntie van SD-WAN combineert met toonaangevende beveiliging. Fortinet wint terrein in de markt door het aanbieden van een uitgebreide en geïntegreerde oplossing voor filialen die SD-WAN-mogelijkheden met beveiligingsfunctionaliteit combineert.

De groeiende aantrekkingskracht van Software Defined WAN-technologie heeft de aandacht van de IT-wereld getrokken. Veel organisaties beginnen oog te krijgen voor de voordelen hiervan, zoals een efficiënt gebruik van de cloud, uitgebreid overzicht op alle applicaties en lagere operationele kosten. Zonder een passende oplossing gaan de snelheid en flexibiliteit van SD-WAN echter ten koste van de beveiliging. Als antwoord dit breed gedragen probleem komt Fortinet met de eerste NGFW-gerichte aanpak binnen de branche.

Honderden klanten in alle delen van de wereld maken reeds gebruik van de veilige SD-WAN-oplossing van Fortinet. Binnen deze groep heeft Fortinet drie belangrijke toepassingsscenario’s voor filialen geïdentificeerd. Op basis van feedback van klanten heeft Fortinet een deze belangrijke problemen direct verholpen met de laatste updates van zijn besturingssysteem FortiOS. Het betreft 1) digitale transformatie binnen filialen; 2) lagere WAN-kosten met behoud van krachtige applicatieprestaties en 3) consolidatie van netwerk- en beveiligingstechnologie

Fortinet hanteert altijd een klant- en partnergerichte benadering bij het verbeteren van zijn oplossingen. Het biedt klanten de mogelijkheid om snel cloud-applicaties in gebruik te nemen zonder concessies aan de beveiliging te doen. Met recente updates van FortiOS die SD-WAN-functionaliteit aan de Fortinet Security Fabric en FortiGate Next-Generation Firewall toevoegen reikt Fortinet klanten de juiste tools voor digitale transformatie aan, zonder de beveiligingsrisico’s die inherent zijn aan andere oplossingen waarbij de beveiliging een sluitpost is. Drie specifieke toepassingsscenario’s en honderden tevreden klanten bewijzen dat Fortinet over de netwerk- en beveiligingsexpertise beschikt die nodig zijn om een oplossing te bieden voor de meest uitdagende vraagstukken rond SD-WAN.

Meer informatie: www.fortinet.com