‘F5, Akamai en Imperva hebben beste Web Applicatie Firewall’

F5 Networks, Akamai Technologies en Imperva Incapsula komen als sterkste uit een test van tien Web Applicatie Firewalls. Amazon Web Services scoort daarentegen maar matig.

Dat zijn de belangrijkste resultaten van het Web Applicatie Firewalls (WAF)-onderzoek van Forrester dat gedurende het tweede kwartaal van dit jaar is uitgevoerd.

Forrester onderzocht daarvoor tien fabrikanten van WAF’s: Akamai Technologies, Amazon Web Services (AWS), Barracuda Networks, Cloudflare, F5 Networks, Fortinet, Imperva, Positive Technologies, Radware en Rohde & Schwarz Cybersecurity. F5 is met Akamai en Imperva sterk op het gebied van detectie van aanvallen en de reactie op een aanval.

Web Applicatie Firewalls hebben zich ontwikkeld tot tools die risico’s op inbraak significant kunnen verkleinen. De huidige generatie WAF’s krijgen constant updates en bieden uiteenlopende technieken voor detectie van aanvallen en tegenmaatregelen. Volgens Forrester zijn applicaties nog te vaak een achilleshiel binnen organisaties. Van de ondervraagden bedrijven zegt 42% dat aanvallen uit de laatste 12 maanden het gevolg waren van een aanval op applicaties. Vaak gebeurt dit met behulp van SQL-injecties of cross-site scripting.

Het gebruik van Web Applicatie Firewalls is volgens de analisten vooral na de invoering van de PCI DSS-standaard voor creditcardbetalingen in 2006 snel gestegen.

Bekijk hier het schema van Forrester: