Qualys brengt Community Edition van zijn cloudplatform

Qualys introduceert eind juli de Qualys Community Edition, een gratis cloudservice voor centraal inzicht in de IT- en webassets voor kleine organisaties. Ook biedt de oplossing toegang tot hun security- en compliance-situatie, zoals dat het geval is met het Qualys Cloud Platform. De oplossing, die bestaat uit asset discovery, Vulnerability Assessment, Secure Configuration Assessment, Web Application Scanning en CloudView- en Certview-functies, is volgens de leverancier ideaal voor organisaties die geen continue scanbehoeften hebben.

Qualys Cloud Platform voert jaarlijks miljarden scans uit met Six Sigma-nauwkeurigheid voor het automatisch verzamelen en analyseren van security- en compliancedata van hybride IT-omgevingen. Dit inzicht helpt organisaties over de hele wereld een hoger securityniveau te bereiken, en voorziet auditors van compliance-rapportages. Daarnaast wordt hun stack geconsolideerd en worden kosten aanzienlijk verlaagd, aldus Qualys. De Community Edition maakt deze functies ook beschikbaar voor het mkb.

Security

“De grotere kans op aanvallen in dit digitale tijdperk maakt security en compliance een belangrijk onderdeel van groeiende bedrijven”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “De Qualys Community Edition maakt gebruik van de kracht van het Qualys Cloud Platform, en is ontwikkeld om organisaties als mkb-bedrijven, consultants en MSP’s een uitgebreide oplossing te kunnen bieden voor het identificeren van hun IT-middelen en het continu evalueren van hun securitysituatie. Zo helpen we hen een solide en veilige IT-omgeving te bouwen, zonder de moeite en de kosten van het implementeren van puntoplossingen.”
In de Qualys Community Edition-service zijn ook Qualys CloudView- en CertView-functies geïntegreerd. Dat biedt de mogelijkheid om alle public-cloudassets en -bronnen vast te stellen en alle internetgerichte digitale certificaten te beheren en beoordelen.

“Na verschillende populaire oplossingen gebruikt te hebben voor het scannen van zwakke plekken, kozen we voor het Qualys Cloud Platform vanwege de breedte van verschillende diensten, het eenvoudige rapporteren en de flexibiliteit”, zegt Jerry Hughes, Managing Partner, VP of Operations en Sr. Executive IT Auditor bij Compass IT Compliance. “We kijken ernaar uit om ons bedrijf samen met Qualys verder te laten groeien en naar het gebruik van telkens nieuwe oplossingen zoals Qualys Community Edition.”

Met de de Qualys Community Edition kunnen gebruikers tot zestien interne IP-assets, drie externe IP-assets en één webapplicatie-URL onbeperkt scannen. Ze ontvangen één virtuele scanner appliance voor het scannen van niet-publieke assets.