Akamai ziet steeds meer en zwaardere DDoS-aanvallen

Het aantal DDoS-aanvallen is in de eerste maanden van 2018 met 16% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste aanval was goed voor een record datastorm van 1,35 Tbps aan verkeer.

Vooral het aantal DDoS-aanvallen op applicaties is flink gestegen. Hier groeide het aantal aanvallen met 38%, concludeert netwerkbedrijf Akamai op basis van het Summer 2018 State of the Internet/ Security: Web Attack report. Vaak wordt bij aanvallen op de applicatielaag gebruik gemaakt van SQL-injectie of cross-site scripting.

Wel ziet Akamai een positief effect op het aantal DDoS-aanvallen nadat de Nederlandse afdeling van de politie Team High Tech Crime de website Webstresser.org voor DDoS-aanvallen in april uit de lucht had gehaald. Die site telde 136.000 geregistreerde gebruikers.