E-mailbeveiliger Mimecast neemt Ataata over

“Bewustwordingstrainingen op het gebied van cybersecurity worden nog te vaak gezien als het afvinken van een actie voor compliancedoeleinden. De overname van Ataata door e-meilbeveiligingsbedrijf Mimecast moet daar verandering in brengen.

De overname van Ataata, dat organisaties helpt bij de menselijke kant van informatiebeveiliging met security-awareness trainingen, is dinsdag aangekondigd.

Cybercriminelen blijven nieuwe manieren vinden voor het omzeilen van threat-detection-methoden. “Juist daarom is het cruciaal om werknemers dusdanig op te leiden dat zij ook daadwerkelijk hun gedrag kunnen veranderen”, stelt Peter Bauer, directeur en oprichter van Mimecast. “De krachtige combinatie van Mimecasts cyberresilience voor e-mail met de trainingen en risicoscores van Ataata, helpt onze klanten bij het vergroten van hun cyberbeveiliging.”

Ataata biedt klanten van Mimecast één cloudplatform dat is ontworpen om risico’s te beperken en fouten van medewerkers te verminderen. Op basis van gedrag en sentiment berekent Ataata per medewerker een risicoscore. Op basis van de scores en de aanbevolen verbeterpunten kunnen medewerkers trainingen op maat krijgen. De oplossing is zo ontworpen dat security-teams de beveiligingsinstellingen op medewerkersniveau kunnen kiezen.

“De meeste beveiligingsincidenten ontstaan door menselijke fouten en leiden veelal tot financieel verlies, imagoschade en soms zelfs verlies van banen”, zegt Michael Madon, CEO en medeoprichter van Ataata. “Bewustwordingstrainingen voor cybersecurity hoeven niet ingewikkeld of saai te zijn, maar zijn wel cruciaal om interne risico’s te beperken. Onze klanten kunnen vertrouwen op relevante content die helpt om een gedragsverandering te realiseren.”