RedSocks Security en HackDefense starten samenwerking

Netwerkbeveiliger RedSocks Security gaat samenwerken met HackDefense. Dankzij de samenwerking kunnen beide organisaties oplossingen bieden van preventie, detectie en reactie.

HackDefense richt zich met haar ethische hackers en de website phishingtest.nl op de preventie van hacking en cybercriminaliteit. Het Haagse RedSocks Security zit aan de andere kant van het spectrum en is gespecialiseerd in de detectie van en response op cybercriminaliteit.

“Als specialisten in monitoring laten wij aan klanten zien waar iets mis is gegaan in hun preventieve maatregelen. Het kwaad is al geschied als het op onze radar komt”, zegt Pepijn Janssen, CTO en oprichter van RedSocks Security. “Met deze samenwerking bieden wij nu een mooie combinatie van oplossingen op het gebied van preventie en detectie.”

Veel hacks zijn het gevolg van menselijke fouten, stelt Janssen. “Door de mensen achter de machines net wat alerter te maken op de risico’s waar ze dagelijks mee te maken hebben, kan er veel ellende en geld bespaard worden.”

“100% beveiliging bestaat niet”, erkent Mark Koek, oprichter en directeur van HackDefense. “Als er iemand heeft ingebroken in je systemen, dan wil je dat zo snel mogelijk weten om de juiste maatregelen te kunnen nemen. Daarom vullen onze diensten elkaar perfect aan. Preventie is daarbij belangrijk, maar detectie is essentieel als het gaat om het beveiligen van systemen.”