Bredere steun voor Cybersecurity Tech Accord

Ongeveer twee maanden na de start van het private initiatief Cybersecurity Tech Accord, hebben nog eens 11 bedrijven hun steun voor het IT-beveiligingsproject uitgesproken.

Het Cybersecurity Tech Accord is een initiatief dat in april werd aangekondigd en waar 34 bedrijven zich vanaf het begin bij hadden aangesloten. Nu is die groep dus verder uitgebreid met de bedrijven Atlassian, Carbon Black, Cyber adAPT, ESET, Gigamon, GitLab, KoolSpan, KPN, MediaPRO, Salesforce en WISeKey.

Het is de grootste groep bedrijven ooit die zich collectief inzetten om individueel en gezamenlijk mensen en bedrijven te beschermen. Door samen te werken met gezamenlijke, overeenkomende principes, hoopt het Cybersecurity Tech Accord ‘de gecombineerde verbintenis te gebruiken om de effecten op cyberspace veroorzaakt door kwaadwillende actoren te ontkrachten’.

“Bescherming van de online omgeving is een collectief probleem, geen enkele organisatie is in staat om security, stabiliteit en veerkracht te bieden die cyberspace vereist”, meldt ESET, een van de nieuw aangesloten beveiligingsbedrijven.

Cybersecurity Tech Accord-leden zetten zich in om de te handhaven om er zo voor te zorgen dat het beschermen van mensen en het overwegen van manieren om de veiligheid, veerkracht en stabiliteit van cyberspace te verbeteren een topprioriteit blijven.

De vier belangrijkste principes die elk lid hanteert, staan hieronder samengevat.

Zij zullen:

1. Al hun klanten en gebruikers beschermen,

2. Zich verzetten tegen cyberaanvallen op onschuldige burgers en ondernemingen van waar dan ook,

3. Gebruikers, klanten en ontwikkelaars helpen de bescherming van cybersecurity te verbeteren, en

4. Samenwerken met elkaar en met gelijkgezinde groepen om cybersecurity te verbeteren.