F-Secure neemt MWR InfoSecurity over

De Finse IT-beveiliger F-Secure zet de volgende stap in de groei van het bedrijf met de overname van MWR InfoSecurity.

Volgens F-Secure directeur Samu Konttinen krijgt het bedrijf dankzij de overname een goed beeld van de real-life cyberaanvallen die de hele dag door voorkomen. “Dit stelt ons in staat om indicatoren te detecteren over een ongelooflijke hoeveelheid aanvallen, zodat we onze klanten effectief kunnen beschermen. Omdat de meeste bedrijven op dit moment niet over deze capaciteiten beschikken, biedt dit een belangrijke mogelijkheid om de groei van F-Secure te versnellen.”

Met bijna 400 werknemers is MWR InfoSecurity een van de grootste aanbieders van cyberbeveiliging die bedrijven wereldwijd bedienen. MWR InfoSecurity heeft zeer bekwame experts in offensieve technieken die de denkwijze van de aanvaller goed begrijpen. Het bedrijf staat bekend staat om zijn technische expertise en onderzoek.

Het platform Countercept van MWR InfoSecurity biedt uitgebreide proactieve aanvalsdetectie en vormt een aanvulling op de bestaande sterke punten van F-Secure, zo stelt het bedrijf. Bovendien zal de portfolio van F-Secure worden uitgebreid met MWR InfoSecurity’s suite van managed phishing-beschermingsdiensten (phishd). Omdat cybercriminelen bedrijven steeds vaker via hun werknemers benaderen, is het cruciaal om bedrijfsmedewerkers in staat te stellen deze e-mailaanvallen te identificeren en te voorkomen.

MWR InfoSecurity heeft kantoren in Groot-Brittannië, de VS, Zuid-Afrika en Singapore. In het boekjaar 2017 boekte MWR InfoSecurity een omzet van bijna 22 miljoen pond. Voor het huidige financiële jaar, dat 30 juni 2018 afloopt, wordt een omzetgroei van 28% verwacht (totaal 27,6 miljoen pond).