Kaspersky fraudepreventiesoftware biedt extra bescherming voor banken en retailers

Kaspersky Lab introduceert een nieuwe generatie fraudepreventiesoftware om misbruik van online accounts en fraude en witwaspraktijken bij banken en retailers eerder en beter te ontdekken.

In totaal gaat het om twee nieuwe diensten die Kaspersky in de markt zet. Allereerst is dat de Advanced Authentication oplossing die oneigenlijk gebruik van accounts van digitale producten voorkomt. Onregelmatigheden en mogelijk frauduleuze activiteiten worden hiermee gesignaleerd en gerapporteerd op basis van gedrags- en biometrische data. Bij onregelmatigheden wordt de gebruiker extra gecontroleerd. De slimme algoritmen zorgen voor hoge detectiepercentages en snellere detectie van onregelmatigheden.

De andere nieuwe dienst is Kaspersky Automated Fraud Analytics. Dit helpt bedrijven eventuele fraude te minimaliseren en het risico op boetes voor het niet naleven van regelgeving te verkleinen. Bovendien voegt het een extra kennisniveau toe op het gebied van branche-specifieke fraude en witwassingscenario’s. Deze kennis wordt gecombineerd met geavanceerde technologie die ernstige incidenten in een vroeg stadium automatisch detecteren.

Gedurende de hele gebruikerssessie verzamelt en analyseert Kaspersky Automated Fraud Analytics honderden depersonaliseerde indicatoren, zoals het apparaat van de gebruiker en de omgeving waarin het draait, gedrags- en biometrische patronen van de gebruiker, RAT- en botgebruik, mobiele malware en web injections.

Met behulp van slimme algoritmen worden de bevindingen vervolgens vergeleken met de patronen van accountovername, fraude met nieuwe accounts en geld witwassen. Dit gebeurt via de Kaspersky Fraud Prevention Cloud en wereldwijde fraude-informatie op basis van big data. Dankzij de koppelings- en mappingfunctionaliteit kan de oplossing ook automatisch witwasacties tussen organisaties identificeren. Hierbij wordt gezocht naar verbanden tussen typische profielen, gebruikte apparatuur, gedragspatronen en vele andere details waarvan bekend is dat ze bij soortgelijke operaties betrokken zijn.