Fortinet brengt versie 6.0 uit van FortiWeb Web Application Firewall

Fortinet heeft deze week versie 6.0 uitgebracht van zijn FortiWeb Web Application Firewall (WAF). De fabrikant zegt de enige grote leverancier te zijn van web application firewalls die machine learning inzet.

Machine learning in WAF 6.0 moet bedreigingen op basis van gedrag detecteren om applicaties veilig te houden. Volgens Fortinet zorgen de nieuwe innovaties in FortiWeb voor een drastische verbetering van de detectie van cyberbedreigingen die het op internetapplicaties hebben gemunt. Dit zorgt voor verbeterde bedreigingsdetectie, snellere responstijden en eenvoudiger beheer.

Volgens Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland, is maar liefst 48% van alle datalekken te wijten aan misbruik van kwetsbaarheden in openbare en intern gebruikte internetapplicaties. “Huidige beveiligingstechnologieën, zoals systemen voor indringerpreventie en oplossingen voor het beveiligen van internetapplicaties, bieden slechts basale bescherming tegen deze bedreigingen.”

De uitbreiding van FortiWeb WAF met machine learning beschermt internetapplicaties tegen aanvallen die misbruik maken van bekende en onbekende kwetsbaarheden. “Dit resulteert in een detectienauwkeurigheid van bijna 100%. Onze web application firewall biedt daarnaast geautomatiseerd beheer en naadloze integratie met de Fortinet Security Fabric.”