LANCOM Systems boekt 17 procent omzetgroei in FY2017

De Duitse netwerkfabrikant LANCOM Systems kan opnieuw terugkijken op een uiterst succesvol boekjaar. In 2017 steeg de omzet met 17 procent tot 58,5 miljoen euro. De specialist voor bedrijfsnetwerken bereikt daarmee sinds de oprichting steeds een CAGR groei met dubbele cijfers, gemiddeld 14 procent per jaar.

Met de opening van een nieuwe ontwikkelingsvestiging in Karlsruhe breidde LANCOM ook zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling uit.

LANCOM breidt zijn aanbod van WAN, LAN en WLAN gestaag naar de grootzakelijke markt uit. Verder investeert het bedrijf in cloud-gebaseerde netwerkbeheeroplossingen en Software Defined Networking (SDN). Beide ontwikkelingen blijven hun vruchten afwerpen. Zo groeide LANCOM niet alleen in zijn traditionele MKB-segment aanzienlijk, maar wist de infrastructuurfabrikant met name zijn business met grote bedrijven en telecommunicatieaanbieders met bijna 40 procent significant sneller uit te bouwen dan de markt. LANCOM breidde zijn positie hier vooral uit op het gebied van de verbinding/routing tussen vestigingen via WAN/VPN.

Ook de uitstekende ontwikkeling van het uitgebreide VoIP-routerportfolio had een bijzonder positief effect. De apparaten worden veel gebruikt voor de migratie van zakelijke klanten van ISDN en analoge lijnen naar IP-gebaseerde communicatie (All-IP), die noodzakelijk wordt door de netwerkmigratie bij Deutsche Telekom.

In 2017 heeft LANCOM zijn activa op het gebied van hardware, software en cloud-ontwikkeling enorm uitgebreid. In het hoofdkantoor in Würselen heeft het bedrijf niet alleen geïnvesteerd in personeelsuitbreiding en nieuwe ruimtes, maar vooral in technische uitrusting. Zo werd onder meer een ultramoderne EMC-testkamer in gebruik genomen, waardoor met name LANCOM WLAN-oplossingen nu nog sneller klaar zijn voor de markt. In oktober 2017 opende LANCOM bovendien een nieuwe ontwikkelingsvestiging voor WLAN-, cloud- en beveiligingsoplossingen in Karlsruhe. In totaal stroomde ongeveer 13 procent van de jaarlijkse omzet terug naar onderzoek en ontwikkeling.

Al in het eerste kwartaal van 2018 werd duidelijk dat de LANCOM Management Cloud (LMC), die in het najaar van 2017 werd geïntroduceerd, de volgende belangrijke groeimotor voor LANCOM gaat worden. LMC is ‘s werelds eerste hyper-geïntegreerde netwerkbeheeroplossing voor SD-WAN, SD-LAN en SD-WLAN. Het geeft LANCOM toegang tot de snelgroeiende SDN-markt. SDN is een essentiële hefboom voor de succesvolle implementatie van digitaliseringsprojecten in het bedrijfsleven en bij de overheid, die in hoge mate afhankelijk zijn van agile infrastructuren. Nu al is 40 procent van alle nieuwe projectaanvragen bij LANCOM duidelijk gerelateerd aan de cloud.

Meer informatie: www.lancom.de