Vasco Data Security verandert naam in Onespan

Vasco Data Security International, gespecialiseerd in digitale identiteitsbeveiliging en transactiebeveiliging, verandert zijn naam in OneSpan. De nieuwe naam moet de bedrijfsstrategie en het vernieuwde productaanbod beter ondersteunen.

Het Amerikaanse Vasco heeft onder meer een vestiging in Enschede en Brussel. Vasco is in 1991 opgericht door de Amerikaan Kendall Hunt. Vandaag telt OneSpan meer dan 10.000 klanten, waaronder ruim de helft banken. Het bedrijf boekte vorig jaar een brutobedrijfswinst (ebitda) van omgerekend 20 miljoen euro en een omzet van 166 miljoen euro.

Vasco is ook genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq. Woensdag 20 mei sloot het aandeel op 21,80 dollar. Vanaf maandag 4 juni 2018, bij het openen van de beurs, zal OneSpan op de Nasdaq onder de nieuwe naam opereren, met als handelssymbool “OSPN”.

Trusted Identity

Samen met de naamsverandering kondigt het bedrijf ook de introductie aan van het nieuwe Trusted Identity platform. Het OneSpan Trusted Identity (TID) platform brengt OneSpans uitgebreide portfolio van beveiligingstechnologieën samen. Banken en ondernemingen kunnen zo real-time fraudedetectie uitvoeren, dankzij een cloud-based, open architectuur platform dat gebruik maakt van real-time fraudeanalyse, multi-factorauthenticatie, beveiliging van mobiele applicaties en orchestratie van alle beschikbare diensten.

“De lancering van ons Trusted Identity platform voorziet één enkel fundament dat de behoeftes van onze klanten omspant, zowel vandaag als in de toekomst. Onze naamsverandering onderstreept de evolutie in onze strategie,” stelt Scott Clements, CEO van OneSpan. “We hebben zorgvuldig geluisterd naar de uitdagingen van onze klanten, en we stelden vast dat er een grote kloof is tussen wat zij nodig hebben en wat er beschikbaar is op de markt. OneSpan overbrugt deze afstand door in een essentiële en innovatieve oplossing te voorzien, waarmee we de miljarden dollars die banken jaarlijks verliezen aan fraude, kunnen reduceren.”