Thales sluit distributieovereenkomst met Arrow voor zijn security oplossingen

Thales, specialist op het gebied van kritieke informatiesystemen, cybersecurity en gegevensbeveiliging, heeft aangekondigd dat het Arrow Electronics heeft aangewezen als distributiepartij voor zijn geavanceerde oplossingen en services voor databeveiliging in Nederland en andere landen in de EMEA-regio.

Door de uitgebreide overeenkomst kunnen de twee bedrijven gezamenlijk marktkansen in heel de regio benutten. Door gebruik te maken van het ArrowSphere-cloudplatform voor ‘as-a-service’-mogelijkheden, zullen Thales en Arrow de samenwerking aangaan met andere technologiebedrijven en zo inspelen op belangrijke marktontwikkelingen op gebieden als dataprivacy, Internet of Things (IoT) en de cloud.

Scott Kemish, Channel Director EMEA bij Thales eSecurity: “Ondanks de privacywetgeving GDPR vinden er nog steeds verregaande inbreuken op persoonsgegevens plaats. De kwestie van dataprivacy heeft nooit eerder zo hoog op de agenda gestaan van bedrijven in heel Europa. Als gevolg hiervan zien we een snelgroeiende vraag naar onze databeveiligingsproducten. Arrow is, met zijn brede netwerk aan kanaalklanten, door de integratie van onze oplossingen in zijn security portfolio goed gepositioneerd om aan deze vraag te voldoen.”

Een van de belangrijkste ontwikkelingen die digitale transformatie mogelijk hebben gemaakt, is de wijdverbreide zakelijke toepassing van cloudcomputing. Veiligheidsrisico’s blijven echter bestaan omdat organisaties uit het oog verliezen hoe hun data worden beschermd en de controle verliezen over de opbouw van hun infrastructuur. Het feit dat de meerderheid van organisaties in multi-cloudomgevingen werkt, maakt het implementeren en beheren van datasecuritymanagement en encryption-sleutels die cloud applicaties en -gegevens beveiligen tot een uitdaging. Thales biedt uitgebreide ondersteuning voor cloudomgevingen en datasecurity-technologieën voor multi-cloud databeveiliging, uiteenlopend van geavanceerde Bring Your Own Encryption (BYOE) tot het vereenvoudigen van de Bring Your Own Keys (BYOK) cloud. Hierdoor kunnen organisaties aan compliance-eisen voldoen en meer vat krijgen op hun gevoelige data in toonaangevende cloudserviceprovider-platforms van Amazon Web Services (AWS), Google, Microsoft en Salesforce.

Arrow is distributeur voor de serie hardwarebeveiligingsmodules (HSM’s) van Thales en zijn Vormetric Data Security Platform. Thales nShield HSM’s bieden een veilige omgeving voor cryptografische verwerking, key generation en security, en encryption. Het Vormetric Data Security Platform is een datasecurity oplossing die bestaat uit verschillende producten voor het beveiligen van gevoelige gegevens op servers die datacenters, clouds, big data en containeromgevingen omvatten.

Meer informatie: www.arrow-ecs.com