Fortinet breidt partnerprogramma verder uit

Cyberbeveiligingsbedrijf Fortinet heeft zijn Managed Security Service Provider Program (MSSP) uitgebreid. Nieuw zijn onder meer het Silver-niveau (naast de bestaande Gold- en Platinum-status), technische ondersteuningsmogelijkheden en hulp bij de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Dit nieuwe programmaniveau biedt MSSP’s en value added resellers (VAR’s) die willen overstappen op een dienstgericht model toegang tot content voor het opzetten van diensten, best practices, exclusieve webinars en promotiebundels om hen te helpen om de Gold- en Platinum-status te bereiken.

Het MSSP-programma helpt managed security service providers om zich aan te passen aan de marktdynamiek en de ontwikkelingen van het bedreigingslandschap en bevordert hun groei met training, specialistische ondersteuning en go-to-marketprogramma’s die bijdragen aan winstgevende diensten.

Met de uitbreiding van dit programma kunnen zowel bestaande als nieuwe MSSP-partners een beroep doen op een breder aanbod van tools, expertise, training en ondersteuning. Daarmee kunnen ze hun winstgevendheid bespoedigen en klanten toegang bieden tot uiterst geavanceerde beveiligingsdiensten.

Complexiteit, kosten en vaardigheden

“Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de groei van managed security services; complexiteit, kosten en het tekort aan IT-vaardigheden”, zegt Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland. “De complexiteit die gepaard gaat met de beveiliging van gedistribueerde IoT-netwerken die met multi-cloudomgevingen zijn verbonden, de steeds geavanceerdere cyberbedreigingen, de AVG en het prangende tekort aan vaardige beveiligingsprofessionals zetten bedrijven ertoe aan om onderdelen van de beveiliging uit te besteden.”

Met de introductie van het Silver-niveau en ons Fabric Enabler-programma zegt Zeebregts VAR’s te helpen om winstgevende dienstenmodellen te ontwikkelen.