Nieuwe directeur voor Fox-IT

Beveiligingsbedrijf Fox-IT heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden die Ronald Prins vervangt. Erik Ploegmakers wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de zakelijke strategie, het versterken en uitbouwen van de relatie met overheid en bedrijfsleven en de Europese expansie.

Ploegmakers was hiervoor Global Head of Crypto & High Assurance bij Fox-IT, waarvoor hij ook in zijn nieuwe functie verantwoordelijk blijft. Hij laat weten dat de positie van Fox-IT als vertrouwenspartner van de overheid topprioriteit is. “Tegelijkertijd streef ik ernaar om de relatie met onze commerciële klanten te versterken”, stelt Ploegmakers.

Fox-IT is sinds eind 2015 onderdeel van de NCC Group. “Als onderdeel van NCC Group hebben we toegang tot een groot arsenaal diensten en een enorme pool van talentvolle cybersecurity experts, waarmee we kunnen inspelen op deze behoefte vanuit de markt”, aldus Ploegmakers.

Erik Ploegmakers (40) werd na zijn rechtenstudie forensisch onderzoeker bij Fox-IT. Tussen 2007 en 2018 werkte hij onder meer bij FoxReplay, DearBytes, PwC en KPN. Op 1 maart 2018 keerde hij terug naar Fox-IT als Global Head of Crypto & High Assurance.