F-Secure introduceert nieuwe dienst Rapid Detection & Response

F-Secure heeft deze week in Londen de nieuwste zakelijke endpoint beveiligingsoplossing geïntroduceerd genaamd Rapid Detection & Response (RDR).

RDR is een nieuwe endpoint detection and response (EDR)-oplossing die de beveiligingsexpertise van F-Secure combineert met geavanceerde technologie om bedrijven te helpen met het detecteren van bestandsloze aanvallen, pogingen om toegangsrechten te bemachtigen en andere slimme tactieken van cybercriminelen.

Het maakt daarbij gebruik van artificial intelligence die leert van data over cyberaanvallen uit de praktijk. Hiermee wordt kwaadaardig gedrag herkend door eerst na te leren hoe normaal gedrag eruitziet.

Volgens Jyrki Tuloka, executive vice president Cyber Security Products & Services bij F-Secure, is F-Secure Rapid Detection & Response speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen om zich aan te passen aan het moderne bedreigingslandschap. “Bedrijven moeten de nieuwe realiteit onder ogen zien. De vraag is niet of ze met een beveiligingsincident te maken krijgen, maar wanneer”, zegt Tuloka.

F-Secure biedt die bedrijven zonder grote IT- en beveiligingsteams met Rapid Detection & Response de geavanceerde mogelijkheden die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen, al dan niet met de hulp van een managed service provider.

Organisaties kunnen voor aanvullende ondersteuning terecht bij een lokale partner die door de experts van F-Secure is getraind en gecertificeerd en die wordt ondersteund om complexe beveiligingsproblemen aan te pakken. Dit maakt het mogelijk om aanvallen snel te stoppen en terug te keren naar de normale gang van zaken, aldus F-Secure.