Kaspersky introduceert Endpoint Security for Business 11

Kaspersky Endpoint Security for Business is vernieuwd. In versie 11 is onder meer de dynamische machine learning verbeterd waarmee het mogelijk is verdachte activiteiten real-time op te sporen.

Kaspersky heeft de software ook voorzien van ‘vulnerability en patch management’ waarmee kwetsbaarheden in applicaties automatisch worden gedicht. Het herkent kwetsbare punten, bepaalt de prioriteit en zorgt voor het downloaden van patches en updates, testen en distributie. Dit verkleint het risico dat cybercriminelen gebruikmaken van kwetsbaarheden in populaire software, ontlast beveiligingsteams van handmatig routinewerk en maakt het beveiligingsproces transparanter.

Ook nieuw is een mechanisme dat kritieke processen beveiligt en inloggegevens beschermt tegen ‘mimikatz’-achtige tools. In combinatie met andere maatregelen biedt dit bedrijven bescherming tegen actuele dreigingen zoals WannaMine, dat computers kaapt en hun resources gebruikt om cryptovaluta te minen.

Tot slot heeft de gebruikersinterface een heel nieuw ontwerp gekregen met verschillende lagen van de beveiligingscomponenten. Klanten kunnen zien en controleren of elke beschermingslaag is ingeschakeld en goed werkt.

Beter schaalbaar

De laatste editie van Kaspersky Endpoint Security for Business is eveneens goed inzetbaar bij grotere organisaties: via één serverinstallatie kunnen ze tot 100.000 endpoints beheren.
De nieuwe ‘light cloud’-modus zorgt voor optimale prestaties, terwijl er minder resources worden gebruikt. Dit maakt het product geschikt voor bedrijven van iedere omvang: van het middensegment tot grote ondernemingen. Het voldoet aan al hun beveiligingsbehoeften.

Ook het beveiligingsbeheer van mobiele toestellen is verbeterd. Zo is het mogelijk de bescherming op meerdere apparaten te monitoren, is de uitrol van beveiliging eenvoudiger en kunnen Android-toestellen via externe Enterprise Mobility Management (EMM)-systemen worden beheerd.

Beschikbaarheid

Kaspersky Endpoint Security for Business is wereldwijd beschikbaar, zowel via traditionele als abonnementslicenties. Kaspersky Labs partners kunnen alle vragen over regionale prijzen beantwoorden.