Unisys breidt beveiligingsoplossing uit naar Internet of Things-apparatuur

Unisys komt met een nieuwe versie van zijn Stealth security software suite. Voortaan beschermt de software ook Internet of Things (IoT) en andere verbonden apparatuur zoals medische bewakingsmachines, bagagescanners, industriële besturingssystemen en bewakingscamera’s.

De Stealth-oplossing beschermt IoT-apparaten door ze te isoleren van niet-vertrouwde netwerksegmenten. Dit moet inbraak en manipulatie op afstand voorkomen. Ook wordt het bedrijfsnetwerk beschermd tegen mogelijke inbraken vanaf onbeveiligde apparaten.

De nieuwe functionaliteit wordt naar keuze geleverd als een virtuele of als fysieke gateway. Hierdoor zijn ook apparaten beschermd waarop Stealth niet kan worden geïnstalleerd, zonder dat er hardware- of softwarewijzigingen nodig zijn aan de gespecialiseerde apparaten.

Als voorbeeld noemt Unisys een zorginstelling waar Stealth ongeoorloofde toegang tot medische apparaten en patiëntgegevens kan voorkomen en beperken. Het bedrijf haalt onderzoek van Gartner aan waaruit blijkt dat oude medische apparaten een risico vormen. De oplossing van Unisys gebruikt microsegmentatie om de kans op een aanval te beperken.