‘Een DDoS-aanval levert gemiddeld 40 mille schade op’

Een Distributed Denial of Service-aanval kost een organisatie gemiddeld ongeveer 40.000 euro. Dat heeft een bedrijf berekend dat DDoS-protectie-oplossingen levert en dat een onderzoek onder ruim 300 security-professionals heeft uitgevoerd.

Een DDoS-aanval kan resulteren in een schadepost van 35.000 pond gemiddeld, omgerekend ongeveer 40.000 euro. Dat is voor sommige mkb-bedrijven een schade die niet op te brengen is, waarschuwt Corero Networks Security tegenover het Britse Computing.

De grootste schade wordt veroorzaakt door het investeren in schadebeperkende maatregelen en de verloren productiviteit. Ook de deuk in het vertrouwen dat klanten in de organisatie hebben, is een belangrijke (maar moeilijk te meten) schadepost.

Gelukkig wordt het schadebedrag door Corero genuanceerd. “Niet alle DDoS-aanvallen richten voor 35.000 pond schade aan”, zegt Ashley Stephenson, CEO bij Corero Network Security. “Een website die door een dergelijke aanval onbereikbaar wordt, leidt al snel tot schade aan het klantvertrouwen.”