MoreTeq tekent distributiecontract met security vendor Clavister

De Nederlandse security-leverancier MoreTeq levert sinds afgelopen week ook de diensten van de Zweedse security vendor Clavister. Daarover hebben de twee bedrijven een distributieovereenkomst getekend.

Allard van Gelderen, CEO van MoreTeq IT Security Solutions and Services, werkt al jaren met Clavister, maar tot voor kort ging dat via andere distributeurs. “We zijn ervan overtuigd dat onze partners in het verkoopkanaal Clavister een uitstekende oplossing zullen vinden voor hun klanten en we verwachten dat we als distributeur een gezonde omzetgroei kunnen realiseren met Clavister als vlaggenschip.”

Nederland heeft zich ontwikkeld als een interessante markt voor Clavister,” zegt Andreas Åsander, vice-president enterprise sales van Clavister. “Nu MoreTeq aan boord is, met hun diepgaande kennis van Clavister en ons aanbod, verwachten we dat de markt zal groeien. We kijken er vooral naar uit om de zaken met managed security service providers uit te breiden, aangezien dit een groep is waar het team van MoreTeq veel ervaring mee heeft.”

Clavister heeft een eigen besturingssysteem ontwikkeld waardoor het geen last heeft van de bekende kwetsbaarheden. Naast dat het een Europese vendor betreft met een No backdoor policy, is dat het grootste voordeel, volgens van Gelderen. Clavister biedt daarnaast oplossingen voor Endpoint Security, Authenticatie en MSSP services.

De netwerkbeveiligingsoplossingen van Clavister worden ingezet bij veel wereldwijde bedrijven, zoals vooraanstaande enterprise klanten, cloud service providers en telecom operators.