F5 Networks introduceert de Advanced Web Application Firewall

F5 Networks heeft de Advanced Web Application Firewall (WAF) gelanceerd, een standalone oplossing voor de bescherming van applicaties, met ondersteuning voor multi-cloud omgevingen.

De Advanced WAF ondersteunt verschillende gebruiks- en licentiemodellen voor uitgebreide flexibiliteit in zowel de cloud als het datacenter, zoals betaling per app, eenmalige aanschaf, of op abonnementsbasis naar gebruik. Daardoor kunnen SecOps gemakkelijker samenwerken met DevOps- en NetOps-teams en sneller veilige app-services uitrollen in elke omgeving, voor één app afzonderlijk of juist voor meerdere tegelijk. F5’s holistische aanpak van applicatiebeveiliging vereenvoudigt het beheer, verlaagt de operationele kosten en levert services om aanvallen snel te neutraliseren.

De nieuwe F5 Advanced WAF biedt gebruikers onder andere bescherming tegen diefstal en misbruik van credentials en maakt gebruik van machine learning en gedragsanalyse om DDoS-aanvallen tegen te gaan. Het is de enige WAF die weerstand biedt tegen web en mobiele bots en is de meest schaalbare variant momenteel op de markt. Het verbetert hiermee ook meteen de self-service WAF Express van F5 en de door het bedrijf aangeboden Silverline WAF-diensten.

De F5 Advanced WAF biedt bescherming voor elke app, of deze nu in datacenter draait of in een cloud-omgeving. Dankzij machine learning en gedragsanalyse worden aanvallen via bots, diefstal van credentials via keyloggers en DDoS-aanvallen tegengegaan. Voor deze laatste dreiging is ook een update doorgevoerd aan F5’s DDoS Hybrid Defender, waarmee onder andere de tijd tot identificatie en tijd tot reageren aanzienlijk wordt ingekort.

Meer informatie: www.f5.com