F5 voert beveiliging webapplicaties verder op

Netwerkbeveiligingsbedrijf F5 Networks heeft haar beveiliging voor webapplicaties verbeterd en introduceert de Advanced Web Application Firewall (WAF).

F5 bood al enkele diensten op het gebied van applicatiebeveiliging aan, zoals de self-servicedienst WAF Express en de managed service Silverline WAF. Nu is daar Advanced WAF bij gekomen. Advanced WAF is een oplossing voor geavanceerde beveiliging van applicaties.

Bij meer dan de helft van de datalekken zijn webapplicaties de manier om binnen te komen voor criminelen. Advanced WAF moet bescherming bieden tegen diefstal en misbruik van gegevens, maar ook tegen bedreigingen van mobiele bots of bots op het web, zo stelt het bedrijf.

Advanced WAF gebruikt machine learning-technieken en beharioral analytics voor DDoS-bescherming op netwerklaag 7. Volgens F5 is het de meest schaalbare web application firewall-dienst die er op dit moment is.

Advanced WAF van F5 ondersteunt een verscheidenheid aan licentiemodellen, inclusief een per-app-basis. Daarnaast is het ook als een abonnement af te nemen en kan dat met diverse opties worden uitgebreid voor ‘ultieme flexibiliteit in de cloud en het datacenter’.