Sophos wil nauwer samenwerken met Benelux-partners

Beveiligingsbedrijf Sophos Benelux heeft sinds eind vorig jaar een nieuwe directeur in de persoon van Erik Farine. En met hem gaat het bedrijf veel pro-actiever de markt op en worden de activiteiten in België opgeschroefd.

Dat zegt Farine in een interview met ChannelConnect. “Onze partners en distributeurs zullen merken dat wij als organisatie aan het veranderen zijn. Er gaat een veel pro-actievere opvolging komen van het kanaal.” Hij legt de focus daarbij op drie hoofdproducten: Sophos Central, Intercept X, XG Firewall en alles gecombineerd in Synchronized Security.

Farine wil dat Sophos Benelux een ‘double digit’-groei gaat halen. “Sophos groeit al heel hard”, zo zegt hij. “Maar de organisatie zoals die was, kon niet voldoen aan de groei die Sophos doormaakt. Het nieuwe Sophos is strikter georganiseerd en direct gericht op sales en channel.”

“We gaan samen met distributeurs businessplannen opstellen en meer en beter communiceren en samenwerken met onze partners”, vervolgt hij. “Dat proces is al in gang gezet in Nederland, in België volgt dat in een later stadium.”

In Nederland heeft de organisatie al voldoende medewerkers om die beweging te maken, maar in België wordt eerst een zestal nieuwe mensen aangetrokken. Als die gevonden zijn, wil Farine, zelf een Belg, veel actiever op de Belgische markt worden.

Farine is een deskundige in de channel. Voordat hij bij Sophos kwam, was hij onder andere country manager van Lenovo Belgium en Strategic Business Development Director EMEA bij Techdata.