Bijna 1 op de 3 zakelijke pc’s werkt met Windows 10

Windows 10 wint steeds meer terrein in de zakelijke markt. Ongeveer één op de drie zakelijke computers draait op Windows 10. Het marktaandeel van Windows 7 is juist licht aan het dalen.

Begin 2017 was het aandeel van Windows 7 op zakelijke computers nog 62%, en dat van Windows 10 20%. Aan het einde van vorig jaar was dat gedaald tot 54% voor Windows 7 terwijl Windows 10 juist is gestegen tot 32%. Dat heeft beveiligingsbedrijf Webroot berekend in haar Threat Report 2018.

Die overgang van Windows 7 naar Windows 10 is goed, omdat er voor Windows 10 veel minder malware-bestanden worden aangetroffen, aldus Webroot. Volgens de onderzoekers is Windows 10 bijna twee keer zo veilig als Windows 7.

Het aandeel van Windows 8 is met 4% ongeveer te verwaarlozen. En nog steeds werkt ongeveer 1% van de zakelijke gebruikers met Windows Vista of Windows XP.