Palo Alto betaalt 300 miljoen dollar voor Evident.io

Security-leverancier Palo Alto Networks wil het Amerikaanse techbedrijf Evident.io overnemen. Dat heeft het bedrijf deze week aangekondigd.

Evident.io is een specialist in beveiliging van publc cloud infrastructuur. Door de technologie van Evident.io te combineren met het beveiligingsplatform van Palo Alto, wordt vooral permanente monitoring van public clouds aan het portfolio van Palo Alto toegevoegd. Dat samen met de bestaande veilige storage-functionaliteiten, biedt het organisaties volledige en continue beveiliging en compliance, zo stelt het bedrijf.

Volgens Palo Alto kunnen ontwikkelaars van de aangekondigde overname profiteren omdat ze applicaties in de cloud kunnen draaien zonder zich zorgen te hoeven maken om de beveiliging. Ontwikkelteams kunnen eveneens geautomatiseerde policies in de cloud activeren en beheren. Bovendien zijn ze dankzij uitgebreide rapporten er zeker van dat ze voldoen aan wet- en regelgeving.

Palo Alto betaalt voor de overname 300 miljoen dollar (ca. 245 miljoen euro). Als de mededingingsautoriteiten met de overname akkoord gaan, hoopt Palo Alto de acquisitie in het derde fiscale kwartaal te kunnen afronden.