Managed EDR-diensten beschikbaar voor F-Secure partners

Beveiligingsfabrikant F-Secure introduceert een nieuwe, speciaal gebouwde managed endpoint detection and response (EDR)-service om bedrijven te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen en geavanceerde bedreigingen.

Deze service biedt partners een kans om mee te doen aan de enorme kans rond beheerde EDR-services, stelt de Finse fabrikant.

55% van de incidenten die worden onderzocht door de incidentresponsdiensten van F-Secure, worden veroorzaakt door gerichte aanvallen, terwijl slechts 45% opportunistisch is. En meer dan ooit gebruiken aanvallers methoden die zijn ontwikkeld om traditionele technologieën voor endpointbescherming te omzeilen.

“De geavanceerde aanvallen van tegenwoordig vragen om geavanceerde benaderingen, omdat endpoint-beveiliging alleen niet genoeg is”, zegt Jyrki Tulokas, Executive Vice President van Cyber Security Products and Services bij F-Secure. “Het antwoord hierop is het gebruik van de nieuwste kunstmatige intelligentie die is getraind door de analisten van F-Secure. Hiermee kunnen geavanceerde bedreigingen die in het netwerk zijn doorgedrongen worden gedetecteerd. Ook worden onze partners van adviezen voorzien over hoe ze moeten reageren. Met onze unieke combinatie van mens en machine kunnen middelgrote organisaties via onze partners toegang krijgen tot echte cyberbeveiliging van enterprise-niveau met getrainde lokale expertise. ”

Ook voor de GDPR

Ook met de aanstaande Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) biedt de nieuwe EDR-service mogelijkheden. De dienst van F-Secure en zijn partners kunnen ervoor zorgen dat bedrijven vanaf mei over voldoende detectiemogelijkheden beschikken zodat ze in staat zijn om datalekken binnen 72 uur te melden, zoals is voorgeschreven door de GDPR.