[MWC] Gemalto toont in Barcelona Trusted Digital Identities

Gemalto heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de nieuwe dienst Trusted Digital Identities getoond.

Trusted Digital Identities is een verzameling van identificatiemethoden, biometrische gegevens en mobiele data, die in een soort digitale kluis worden bewaard.

Gemalto integreert alle technologieën die nodig zijn om naadloos biometrische gegevens vast te leggen en gebruikersidentiteiten te verifiëren en ze vervolgens veilig te digitaliseren.

De nieuwe dienst moet ertoe leiden dat MNO’s en andere serviceproviders hun werkstromen kunnen vereenvoudigen en digitaliseren. Hierdoor worden de bedrijfskosten verlaagd en de klantervaring verbeterd, aldus de fabrikant.

Bovendien kan een Trusted Digital Identity als toegangspoort dienen voor abonnees om toegang te krijgen tot meerdere beveiligingsgevoelige diensten zoals mobiel geld, eGov en online bankieren, waardoor MNO’s kunnen deelnemen aan deze snelgroeiende sectoren.

“Onze Trusted Digital Identity-oplossingen bieden een combinatie van veiligheid, gemak en efficiëntie en bieden een zeer flexibele aanpak voor het versnellen van digitaliseringsstrategieën”, zegt Guillaume Lafaix, SVP voor Gemalto.