Kaspersky Lab introduceert mailbeveiliging voor Office 365

Steeds meer kleine en middelgrote bedrijven stappen over op Office 365. Reden voor Kaspersky Lab om daar een speciale e-mailbeveiliging voor te introduceren.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365 is een nieuwe product dat aan het MKB-portfolio van Kaspersky is toegevoegd. Het komt naast de al betaande beveiliging voor mailservers en mailgateways.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365 is een gecombineerde oplossing die samenwerkt met de geïntegreerde beveiliging van Microsoft. Het beschermt gebruikers van Microsoft Office 365 beter tegen ransomware, kwaadaardige bijlagen, spam, phishing (inclusief Business E-mail Compromise (BEC)) en onbekende dreigingen.

Het bereik van de toegepaste nieuwe generatie beveiligingstechnologieën omvat een anti-phishingengine op basis van een neuraal netwerk, detectie op grond van machine learning, sandboxing, filteren van bijlagen en het wereldwijde netwerk voor dreigingsintelligentie van Kaspersky Lab, aldus de fabrikant. Deze technologieën worden bestuurd door HuMachine van Kaspersky Lab, dat menselijke expertise combineert met dreigingsinformatie uit big data en machine learning om zo te beschermen tegen alle mogelijke digitale gevaren waarmee een bedrijf geconfronteerd kan worden.

Cloudbeheer

Het product van Kaspersky Lab wordt, net als Microsoft Office 365, gehost in de cloud. Dit betekent handig en flexibel cloudgebaseerd e-mail- én beveiligingsbeheer. Het beheer vindt plaats vanuit de Kaspersky Business Hub, de locatie waar administrators alle zakelijke toepassingen van Kaspersky kunnen beheren.

Kaspersky Security for Microsoft Office 365 biedt kleine en middelgrote bedrijven tal van voordelen, zoals eenvoudige configuratie en systeemeigen integratie met Exchange Online, een dashboard dat in één oogopslag dreigings- en detectiestatistieken inzichtelijk maakt en de mogelijkheid om een back-up van verwijderde e-mails te maken en deze berichten te herstellen.