Bitdefender bekroond met AV-Comparatives Product of the Year Award

Het is wellicht de ‘Oscar-uitreiking’ voor de antivirusfabrikanten: de uitreiking van de jaarlijkse AV-Comparatives Awards. En de grote winnaar is Bitdefender.

Voor de grote jaarlijkse test zijn 21 antiviruspakketten voor consumenten (voor Windows) op de pijnbank gelegd. Daarbij zijn alle programma’s onderworpen aan echte internetbedreigingen, waaronder duizenden kwaadaardige programma’s. Ook is getest in hoeverre de geboden bescherming van invloed is op de snelheid van de pc en tot slot of malware op een geïnfecteerde pc goed verwijderd wordt.

Bitdefender heeft van de jury de prijs voor Product van het Jaar 2017 gekregen. Bitdefender scoorde in alle zeven uitgevoerde testen de hoogste waardering (Advanced+). Naast de prijs voor product van het jaar, ontvangt Bitdefender ook de Gold Award for Real-World Protection Test (een gedeelde prijs samen met Panda). Daarnaast kreeg het ook een zilveren medaille voor de Malware Protection Test and Removal Test en een bronzen medaille voor de Performance Test. De jury is vooral te spreken over de begeleiding die de gebruiker door het programma krijgt direct na de installatie.

Kaspersky

De Outstanding Product Award is uitgereikt aan Kaspersky Lab. Ook dit product scoorde in alle zeven testen de hoogste score en een Gold Award voor de Malware Protection Test, een gedeelde Silver Award voor Real-Time Protection Test en de bronzen award voor de Malware Removal Test. Vooral de ‘live’ tegels in de interface van Kaspersky die real-time status tonen van scans en updates, vond de jury gebruiksvriendelijk en innovatief.

De producten van Avast, AVG, AVIRA, eScan, Tencent en VIPRE kregen de titel Top Rated Product.

Niets is perfect

De jury merkt overigens wel op dat er niet zoiets bestaat als een ‘perfect beveiligingsprogramma of een programma dat alles heeft voor elke gebruiker’. “De titel Product van het jaar wil niet zeggen dat het programma in alle gevallen het beste is voor iedere gebruiker, het betekent slechts dat de prestaties in het algemeen in onze test gedurende het hele jaar consistent en onverslaanbaar waren.”

Lees het uitgebreide testverslag na op av-comparatives.org (pdf).