Patch voor wifi-controller in Lenovo ThinkPads

Gebruikers en resellers van verschillende modellen van de Lenovo ThinkPad wordt geadviseerd zo snel mogelijk een update te installeren voor hun Broadcom wifi-controller. De update moet een ernstige kwetsbaarheid in de firmware verhelpen.

De kwetsbaarheid, die in septmeber vorig jaar aan het licht kwam, bevindt zich in de wifi-firmware van Broadcom. Het stelt een hacker in staat om willekeurige code op de wifi-chip uit te voeren, meldt Security.nl.

Broadcom wifi-controllers worden in veel apparaten gebruikt. Vorig jaar werden al iPhones en Android-toestellen voorzien van een patch tegen dit lek. Ook is een aantal ThinkPad toestellen kwetsbaar.

Na lang wachten heeft Broadcom daar nu ook een patch voor ontwikkeld. Lenovo ontving de eerste van de updates eind 2017 en is sindsdien bezig met het testen van de updates.

De kwetsbaarheid is nu gepatcht in de ThinkPad 10, ThinkPad L560, ThinkPad P50s, ThinkPad T460, ThinkPad T460p, ThinkPad T460s, ThinkPad T560, ThinkPad X260, ThinkPad Yoga 260 en ThinkPad S1. Het probleem is ook aanwezig in de ThinkPad L460, maar wanneer dat model een update krijgt, is nog niet bekend, aldus Security.nl.

Onlangs werd door Lenovo ook een andere kwetsbaarheid gedicht in een aantal laptops, waaronder een aantal ThinkPad-modellen. Dat ging om een kwetsbaarheid in de vingerscansoftware van een aantal laptops.