Huurhardware voor onderwijs voorzien van G Data internetbeveiliging

Onderwijsinstellingen die Windows en Android-apparaten huren bij The Rent Company, kunnen vanaf nu tegen een voordelig tarief internetbeveiliging van G Data aanschaffen. De twee bedrijven hebben daartoe een deal gesloten.

“Nederlandse kinderen zijn roekelozer online dan hun leeftijdsgenoten uit andere Europese landen, zo blijkt uit onderzoek van Opinion Matters”, zegt Ronald van den Boogaard, oprichter en directeur van The Rent Company. “We zien dan ook dat veel leerlingen te maken krijgen met ransomware en andere virussen die ernstige schade kunnen aanrichten. Daarnaast kregen wij van ouders van leerlingen ook regelmatig de vraag voor een mogelijkheid tot ouderlijk toezicht.”

Daarom besloot het bedrijf om hun Windows- en Android-apparaten uit te rusten met G Data Internet Security. “Omdat G DATA Internet Security altijd goed wordt gewaardeerd bij tests van bijvoorbeeld de Consumentenbond, hebben wij gekozen voor G DATA als vaste IT-beveiligingspartner”, stelt Van den Boogaard.

Voor G Data was de samenwerking aantrekkelijk omdat de service van The Rent Company goed aansluit bij de kernwaraden van G Data, zo laat Jihane Abid, accountmanager bij G DATA weten. “The Rent Company maakt digitaal leren voor iedereen mogelijk met het laagdrempelige full service huurabonnement. Dit gevoel voor service sluit naadloos aan bij de belangrijkste waarden van G DATA; namelijk gebruiksgemak en klantvriendelijkheid.”