Check Point wil IaaS en SaaS veiliger maken

Om de zorgen rond beveiliging in de cloud weg te nemen, heeft Check Point Software Technologies, specialist in cybersecurity-oplossingen, een nieuw product geïntroduceerd om applicaties en infrastructuur in de cloud te beveiligen tegen cyberaanvallen.

Met de toename van het gebruik van de cloud, neemt ook het aantal gekaapte accounts en multi-vectoraanvallen toe op cloud-workloads en -applicaties. De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn zero-day threat protection, identiteitsbescherming met ID-Guard-technologie en gegevensbescherming.

“Beveiliging wordt voortdurend genoemd als een belangrijke belemmering voor brede enterprise cloud-adoptie”, zegt Gil Shwed, CEO van Check Point. “De nieuwe CloudGuard-productfamilie biedt consistente en uitgebreide beveiliging voor cloudgebaseerde SaaS-applicaties en account-hijacking.”

CloudGuard IaaS, voorheen vSEC, biedt geavanceerde Gen V-beveiliging / threat-preventie tegen aanvallen op infrastructuur en workloads voor alle grote, publieke en private cloud-platforms, waaronder: Amazon Web Services, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Cisco ACI, OpenStack, VMware NSX, VMware Cloud on AWS, VMware ESX, Alibaba Cloud, KVM, Hyper-V en meer.

CloudGuard is er in twee varianten: CloudGuard IaaS en CloudGuard SaaS. Cloud Guard is onderdeel van de Check Point Infinity-architectuur voor uitgebreide ‘Gen V-cyberbeveiliging voor de cloud’. Check Point CloudGuard IaaS is direct beschikbaar. CloudGuard SaaS zal aan het begin van het tweede kwartaal in 2018 beschikbaar zijn.