Meeste beveiligingsprogramma’s voor de Mac scoren goed

In 2017 is een recordaantal malware gevonden dat gericht was op Mac-gebruikers. Daarom heeft AV-test de beveiligingspakketten voor MacOS Sierra 10.12.6 onder de loep gelegd.

De onderzoekers hebben 13 beveiligingsproducten getest op de mate waarin malware werd tegengehouden en de invloed die het programma heeft op de prestaties van de Mac. De test toont aan dat goede beveiliging voor de Mac geen impact hoeft te hebben op de prestaties.

Bij de consumentenpakketten waren er 6 van de 9 die alle aanvallen wisten af te slaan. Opvallend slecht presteert de beveiligingssoftware van Comodo met een detectieratio van net 38%.

Bij de zakelijke pakketten wisten 3 van de 4 pakketten alle malware te detecteren. Voor zakelijke gebruikers eindigde de test in een fotofinish, stellen de onderzoekers. SentinelOne hield alle malware en leverde slechts 1 seconde vertraging op voor het hele systeem.

SentinelOne wordt op de voet gevolgd door ESET en Sophos, waar er sprake was van een licht hogere systeembelasting, maar nog steeds nauwelijks merkbaar.

De consumenten pakketten die zijn getest, zijn
Avast Security 12.9
Bitdefender Antivirus for Mac 6.1
Comodo Antivirus 2.2
F-Secure Safe 17.0
Intego Mac Internet Security X9 10.9
Kaspersky Lab Internet Security for Mac 18.0
Sophos Home 1.2
Symantec Norton Security 7.5
Trend Micro Antivirus 8.0

voor zakelijke gebruikers:
ESET Endpoint Security 6.5
McAfee Endpoint Security for Mac 10.2
SentinelOne Next Generation Endpoint Security Software 2.0
Sophos Central Endpoint 9.6