Sophos zet deep learning-technologie in bij endpoint security

Sophos gaat malware en hackers afslaan met behulp van deep learning-technologie. Dit geeft hogere detectiepercentages en lagere false positives dan bestaande endpoint security-producten.

Intercept X is voortaan voorzien van ‘predictive protection met deep learning -technologie’. Deep learning is de nieuwste ontwikkeling van machine learning en levert een zeer schaalbaar detectiemodel dat in staat is het gehele waarneembare dreigingslandschap te leren kennen. Met het vermogen om honderden miljoenen samples te verwerken, kan deep learning nauwkeuriger voorspellingen maken met een hoger percentage met veel minder false positives in vergelijking met traditionele machine learning, zo stelt Sophos.

De nieuwste versie van Sophos Intercept X bevat niet alleen innovaties op het gebied van anti-ransomware en exploit-preventie, maar ook actieve mitigatiemetingen zoals bescherming tegen diefstal van inloggegevens. Omdat antimalware is verbeterd, zijn aanvallen steeds meer gericht op het stelen van inloggegevens om vervolgens als ‘legitieme gebruiker’ op en rond systemen en netwerken te kunnen bewegen. Intercept X detecteert dit gedrag en voorkomt dit.

Optimaliseren

Intercept X wordt via het cloud-gebaseerde beheerplatform Sophos Central geïnstalleerd en kan naast bestaande endpoint-beveiligingssoftware van veel leveranciers worden geïnstalleerd. Hierdoor wordt endpoint-beveiliging direct verbeterd. In combinatie met Sophos XG Firewall kan Intercept X gesynchroniseerde beveiligingsmogelijkheden introduceren om bescherming nog meer te optimaliseren.

“Predictive protection is de toekomst van IT-beveiliging. Sophos heeft een enorme stap voorwaarts genomen door deep learning neurale netwerken aan Intercept X’s exploit- en ransomwarebescherming toe te voegen”, zegt Dan Schiappa, Senior Vice President en General Manager Producten bij Sophos.

Intercept X werd voor het eerst in september 2016 gelanceerd en is heeft zijn weg naar tienduizenden organisaties over de hele wereld al weten te vinden.