WatchGuard neemt fabrikant van Strongarm over

WatchGuard Technologies heeft Percipient Networks overgenomen, dat is vorige week aangekondigd. Strongarm, het bekendste product van Percipient Networks, wordt geïntegreerd in het security-platform van WatchGuard.

Percipient Networks is een ontwikkelaar van geautomatiseerde security-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf, waaronder dus Strongarm.

Strongarm is een Domain Name System (DNS)-dienst die bescherming biedt tegen phishing- en malwareaanvallen. Het monitort uitgaande DNS-verzoeken en blokkeert het verkeer naar websites op basis van een lijst met bekende gevaarlijke domeinen. Door het monitoren van aanvragen op domeinniveau dekken de filters van Strongarm alle poorten en protocollen.

Total Security Suite

Het zal worden toegevoegd aan het security-pakket Total Security Suite (TSS) van Watchguard. Partners en klanten van WatchGuard krijgen later deze maand ‘early access’ tot de nieuwe DNS-filteringdienst, wanneer de bètaversie van het product verschijnt.

Kort daarna wordt de nieuwe dienst via een Fireware-update toegevoegd aan Total Security Suite, het alles-in-één security-pakket van WatchGuard. Alle actieve Total Security Suite-klanten krijgen na een simpel vinkje direct toegang tot de nieuwe functionaliteit. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Beschikbaarheid

“We zijn erg trots op wat we met het Strongarm-platform hebben bereikt”, zegt Todd O’Boyle, medeoprichter en CTO van Percipient Networks. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat onze bekroonde technologie en educatieve tools vrijwel meteen beschikbaar zijn voor tienduizenden organisaties overal ter wereld, via de omvangrijke VAR- en MSP-community van WatchGuard.”