Blackberry onthult beveiligingstool voor autosoftware

BlackBerry is deze week gekomen met een tool om geautomatiseerd kwetsbaarheden in software voor auto’s op te sporen. De software, Jarvis, is onthuld tijdens de North Amercian International Automotive Show (NAIAS) in Detroit.

Jarvis is een cloudgebaseerde statistische binaire scanoplossing waarmee kwetsbaarheden in de software van auto’s eenvoudig worden geïdentificeerd. Jarvis scant en levert binnen enkele minuten bruikbare inzichten. Doordat dit voorheen handmatig moest gebeuren, levert de software een enorme tijdsbesparing op.

Jaguar Land Rover is een fabrikant die de software al gebruikt. “Jarvis levert efficiënte resultaten in ons onafhankelijke onderzoek. Voorheen duurde het 30 dagen om een code te beveiligen en te beoordelen, nu kost dit nog slechts zeven minuten”, zegt Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover.

De nieuwe software van BlackBerry is relevant voor de snel veranderende auto-industrie, omdat Jarvis direct de ontwikkeling van complexe software en de supply chain kan versnellen en versimpelen, stelt de fabrikant. Daarnaast is Jarvis ook direct toepasbaar in andere markten zoals de gezondheidszorg, industriële automatisering, luchtvaart en defensie.

Veiligheidsstandaarden

“Zelfrijdende auto’s beschikken over de meest complexe software, wat een behoorlijke uitdaging vormt voor de auto-industrie. Fabrikanten moeten ervoor zorgen dat software voldoet aan specifieke veiligheidsstandaarden. Software in connected auto’s is dan ook een verleidelijk doelwit voor cybercriminelen”, zegt Blackberry-CEO John Chen.

Gebruikers van Jarvis betalen alleen voor hetgeen ze daadwerkelijk gebruiken. Op deze manier sluit Jarvis aan op de behoeften van iedere OEM’er en zijn software supply chain. Gebruikers krijgen direct online toegang tot Jarvis en kunnen onbeperkt binaire bestanden scannen in elke fase van de softwareontwikkeling. Ook kan Jarvis gebruikt worden om nieuwe software te evalueren en bestaande software te beoordelen.

Na het uitvoeren van een scan, hebben de gebruikers direct toegang tot de resultaten via een dashboard waarop adviezen worden weergegeven.