Palo Alto Networks lanceert wereldwijd Cyber Range-initiatief, opent eerste vaste faciliteit in Amsterdam

Next-generation security specialist Palo Alto Networks heeft vandaag zijn nieuwe wereldwijde initiatief, de Cyber Range, gelanceerd. Hiermee helpt Palo Alto Networks zijn klanten wereldwijd om de skills voor huidige en toekomstige cybersecurity-uitdagingen uit te bouwen en te verbeteren.

Security professionals hebben vandaag de dag te maken met een complexe en snel veranderende omgeving. Dat de kosten voor computerkracht dalen, wat betekent dat cybercriminelen meer mogelijkheden hebben en zwaardere computers kunnen gebruiken om meer geavanceerde aanvallen uit te voeren.

De Cyber Range van Palo Alto Networks omvat netwerksimulaties en cyberaanval-oefeningen waarmee security professionals hun skills, doeltreffendheid, interne communicatie en processen verder kunnen ontwikkelen. De scenario’s omvatten zowel aanvallen van één als van meerdere actoren. Deze worden continu geüpdatet om relevant te blijven voor alle deelnemers en hen op tijd bij te spijkeren over de laatste dreigingen en meest geavanceerde malware die in omloop is, zoals ransomware.

Met het initiatief biedt Palo Alto Networks professionals de kans hun kennis uit te breiden en te leren over de meest geavanceerde dreigingen van vandaag de dag. Daarnaast kunnen ze hun interne communicatie en processen verbeteren, evenals hun skills in het identificeren en voorkomen van dreigingen met real-time gebruik van het Next-Generation Security Platform van Palo Alto Networks.

Mark McLaughlin

De faciliteit in het EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam is de eerste permanente Cyber Range-locatie. Verder zijn er nog lanceringen gepland op het Amerikaanse continent en in de Aziatische- en Pacifische-regio. De faciliteit is vandaag officieel geopend door voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO Mark McLaughlin.

“Het aantonen van cyberdreigingen is alleen mogelijk door innovatieve technologie, kundige security professionals en effectieve best practices te combineren. De Cyber Range van Palo Alto Networks test alle drie deze gebieden en helpt security professionals zodoende om goed voorbereid te zijn op cybercriminelen wiens aanvallen steeds complexer worden. Cyberskills zijn op het moment wereldwijd schaars. Daarom werkt Palo Alto Networks samen met zijn klanten om security professionals het vermogen en de tools te geven om succesvolle cyberaanvallen te voorkomen,” aldus McLaughlin.

De Cyber Range van Palo Alto Networks is gratis voor klanten die de Palo Alto Networks Security Lifecycle Review (SLR) hebben voltooid. Het is de bedoeling dat de overige locaties op een later tijdstip in 2018 worden geopend.

Meer informatie: https://www.paloaltonetworks.com/solutions/initiatives/cyberrange-overview