McAfee en ASUS leveren samen beveiliging voor eindgebruikers

Wie een nieuwe laptop of pc van ASUS koopt, krijgt er vanaf nu McAfee LiveSafe software bij. De twee bedrijven willen zo pc’s, smartphones en tablets van consumenten beter beschermen.

Dat is het resultaat van de samenwerking die dinsdag tijdens de CES in Las Vegas is aangekondigd.

McAfee LiveSafe wordt met onmiddellijke ingang geleverd op alle ASUS consumenten notebooks, desktops, tablets, mini pc’s en gaming-pc’s. Na een proefperiode van 30 dagen kunnen gebruikers kiezen om een abonnement op LiveSafe aan te schaffen.

“Door samen te werken met McAfee, leveren we vanaf het begin de benodigde beveiliging in onze apparaten”, verklaart S. Y. Hsu, corporate vice president bij ASUS. “Samen zorgen we ervoor dat gebruikers een prettige en probleemloze online-ervaring krijgen waarbij ze zich zorgeloos en veilig voelen.”

Volgens een recent rapport van McAfee Labs groeide het aantal malware-gevallen vorig jaar met 27%. Elke seconde zouden er vier nieuwe samples van malware worden geïdentificeerd.