G DATA Network Monitoring waarschuwt proactief

IT-dienstverleners en -resellers gebruiken steeds vaker Security-as-a-Service om klanten te voorzien van realtime beveiliging. G DATA bieden eindklanten nu realtime op afstand beveiliging en waarschuwt hen vroegtijdig voor mogelijke problemen.

Voor IT-dienstverleners en -resellers vormen reistijd en reiskosten richting hun klanten een kostenpost waarop zij graag willen besparen. Buiten de kosten die hiermee gepaard gaan, kunnen zij op deze manier nooit hun eindgebruikers realtime beveiliging bieden.

 

Gelukkig zijn er steeds betere oplossingen die dit probleem kunnen oplossen. Security as a Service is daarom een enorme stap voorwaarts in de evolutie van beveiligingssoftware, vooral voor bedrijven in het mkb-segment. De meeste mkb-bedrijven zijn voor de installatie en het beheer van hun security afhankelijk van IT-dienstverleners of -resellers. Voor deze partijen is het dan ook een grote vooruitgang dat zij op afstand (bijna) alle controles en aanpassingen kunnen doen.

Oplossen problemen

Toch zijn IT-dienstverleners en -resellers er nog niet als zij de security voor al hun klanten realtime vanuit hun bureau- stoel kunnen regelen. Er zijn nog talloze andere problemen die zijn in de gaten moeten houden, omdat deze problemen voor de infrastructuur van de eindgebruikers kunnen veroorzaken. Hoewel crashes en netwerkproblemen voor eindgebruikers altijd uit de lucht lijken te komen vallen, zijn er bijna altijd aanwijsbare problemen die aan de incidenten vooraf zijn gegaan. Met de dienst Network Monitoring van G DATA kunnen IT-dienstverleners of resellers nu tijdig deze dreigende problemen constateren en voor hun klanten oplossen.

‘Continu een betrouwbaar overzicht’

De dienst G DATA Network Monitoring houdt binnen de netwerken van klanten een breed spectrum van mogelijke problemen in de gaten, zoals mogelijke tekorten aan opslagruimte, de snelheid van de PC’s of de status van de printers binnen het zakelijke netwerk. Met G DATA Network Monitoring kunnen de IT-beheerders van de dienstverleners continu een betrouwbaar overzicht krijgen van de status van de betreffende IT-infrastructuur. Het is daarbij onder meer mogelijk eigen criteria en waarden vast te leggen waarop de systemen worden gecontroleerd. De duidelijke layout van het dashboard van de oplossing werkt met een verkeerslichtensysteem. Dit maakt een tijdige interventie mogelijk wanneer waarden kritieke niveaus bereiken, voordat systemen downtime genereren. Hiermee wordt tijd, geld en een hoop frustratie bespaard.

G data network Monitoring
Dashboard G DATA Network Monitoring (klik op de afbeelding voor vergroting)

Combinatie

In combinatie met een zakelijke netwerkoplossing van G DATA, kunnen beheerders met één handeling zowel de functionaliteit als de veiligheid van de IT-infrastructuur optimaliseren, zonder dat hiervoor andere software hoeft te worden aangeschaft en gebruikt. Voor IT-dienstverleners en -resellers geeft Network Monitoring de mogelijkheid om de IT-infrastructuur van alle klanten realtime op afstand scherp in de gaten te houden, zonder reiskosten en -tijd. Voor de eindklanten zijn de voordelen ook duidelijk. Zij worden door hun ICT-partners altijd op voorhand gewaarschuwd of zelfs behoed voor crashes en netwerkproblemen.

G DATA Network Monitoring is beschikbaar als additionele module bij alle zakelijke netwerkoplossingen van het bedrijf waaronder Antivirus Business, Client Security Business, Endpoint Protection Business, Managed Endpoint Security and Managed Endpoint Security powered by Microsoft Azure.

G data network Monitoring contactgegevens

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Security Dossier 2017]

Lees het artikel hier in PDF