Western Digital: Security heeft directe invloed op onze business

Barber Brinkman, senior salesmanager bij WD

De ontwikkelingen op het gebied van IP-surveillance en de groei van het aantal sensoren en andere devices dat zorgt voor een enorme datagroei hebben merkbaar gevolgen voor het harddisk-portfolio van opslagspecialist WD. “Onze oplossingen helpen dataverlies voorkomen, zegt Barber Brinkman.

 

Het harddisk-portfolio van WD neemt toe door groei van IP-surveillance en cybercrime. In het kader van ‘Surveillance from the edge to the core’ speelt het portfolio geheugen- kaarten van het merk SanDisk® van WD een rol. Deze worden gebruikt in bewakingscamera’s en de data belandt vervolgens op netwerkvideorecorders die daarna voor de zekerheid ook nog in een cloudoplossing wordt opgeslagen. “Zo bieden we oplossingen vanaf de rand naar het systeem en tot aan backup”, zegt senior salesmanager Barber Brinkman van WD. “Onze oplossingen spelen in op het voorkomen van risico op dataverlies. Veel installaties bestaan nog uit alleen een camera, een netwerkvideorecorder (NVR) en een enkele schijf.

‘4K-surveillance camera’s zijn gewild’

Hierdoor is het risico op dataverlies veel groter dan wanneer eindgebruikers beeldopslag op hun front-end, op een recorder en in de cloud veiligstellen. Op alle drie de locaties is de beste oplossing. Waar we vooral in kleinere projecten op wijzen, is dat de huidige draadloze camera’s een SD-kaartslot hebben en die zit er niet voor niets. De meeste systemen hebben een functie die de beelden automatisch op de SD-kaart opslaat als de draadloze verbinding met de recorder wordt verbroken. Zodra de verbinding weer is hersteld, worden de beelden alsnog weggeschreven naar de NVR en hebben eindgebruikers geen ‘gat’ in hun data. Dat wordt vaak vergeten. En door een (dagelijkse) backup in de cloud kunnen zij voorkomen dat de capaciteit van de NVR niet gigantisch hoeft te zijn. In vergelijking met een paar jaar geleden, wordt die optie steeds vaker omarmd. Logisch, aangezien cloudopslag het goedkoopst per GB is.”

Big data en IoT

De groei van big data komt behalve door de toename van IP-surveillance- en toegangssystemen ook door de toename van sensoren in de publieke en private ruimte. Dit zorgt weer voor een groeiende datastroom die ergens naar toe moet en voor analysedoeleinden wordt opgeslagen. “En waar sprake is van persoonsgegevens, moeten die natuurlijk op een veilig en betrouwbaar medium worden opgeslagen”, gaat Brinkman verder. De flinke groei van vooral het aantal 4K-camera’s heeft grote impact op WD, vertelt Brinkman. Deze modellen zoals de WD Purple®-series met 10 TB bieden meer opslagcapaciteit die via het netwerk van NVR-fabrikanten en hun distributeurs op de markt komt. “We zijn marktleider in de Benelux en de rest van Europa dankzij de kwaliteit van de WD Purple harddisks. Onze focus op de surveillance-markt wordt herkend en de markt ziet in dat we meer storage-oplossingen bieden dan alleen harde schijven”, zo besluit Brinkman.

Western Digital

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het Security Dossier 2017]

Lees het artikel hier in PDF