Cisco sluit samenwerking met INTERPOL

Opnieuw heeft de internationale politie-organisatie INTERPOL een samenwerking afgesloten met een IT-bedrijf. Dit keer gaat het om Cisco Systems.

Cisco is overeengekomen dat het informatie over cyberbedreigingen gaat delen met INTERPOL in een poging om cybercriminaliteit te bestrijden.

De informatie-uitwisseling tussen de twee organisaties leidt niet alleen tot een snelle wereldwijde detectie van bedreigingen, maar ook wordt de basis gelegd voor een eventueel toekomstige samenwerking op het gebied van training en kennisdelen, zo stelt het netwerkbedrijf.

De samenwerking met Cisco wordt geleid door het INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) in Singapore. “Dankzij de samenwerking met Cisco toegang tot informatie over cyberbedreigingen in 192 landen waar INTERPOL actief is. Het zal ons helpen om aanvallen niet alleen te detecteren, maar ook om ze te voorkomen”, verklaart een woordvoerder van het IGCI.

Cisco blokkeert dagelijks 19,7 miljard bedreigingen via de Collective Security Intelligence, mogelijk gemaakt door Cisco Talos, de beveiligingsinformatie- en onderzoeksgroep.

Eerder sloot beveiligingsbedrijf Kaspersky Labs al een dergelijke samenwerkingsovereenkomst met INTERPOL.

foto: INTERPOL