Investeerder neemt voor 1,6 miljard dollar Barracuda Networks over

Investeerder Thoma Bravo wil voor 1,6 miljard dollar (ruim 1,34 miljard euro) Barracuda Networks overnemen. Daarover hebben de twee partijen overeenstemming bereikt.

De prijs die Thoma Bravo biedt voor Barracuda, ligt 22,5% boven de huidige waarde van het aandeel Barracuda. De Raad van Bestuur van Barracuda Networks heeft inmiddels ingestemd met het bod omdat de transactie maximaal voordeel biedt voor de aandeelhouders, zo staat in een verklaring.

Volgens BJ Jenkins, CEO van Barracuda, heeft Thoma Bravo in het verleden laten zien dat het heeft geïnvesteerd in security-bedrijven en deze succesvol heeft laten groeien. “Deze transactie onderstreept de waarde en kracht van Barracuda’s security-platform, die klanten helpt om goed beschermd te blijven en hun netwerken, applicaties en data te beheren. Ik verwacht dat onze werknemers, klanten en partners van deze overname zullen profiteren.”

Verder denkt Jenkins dat de overname kansen biedt voor Barracuda om de groei als security-platform voor cloud- en hybride IT-omgevingen te versnellen. “Zoals Barracuda altijd probeert, blijven we gebruiksvriendelijke en zeer complete oplossingen leveren die van waarde zijn voor onze klanten”, aldus de CEO.

De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Barracuda Networks en de mededingingsautoriteit en zal waarschijnlijk voor eind februari 2018 worden afgerond.