Barracuda neemt archiveringspecialist Sonian over

Barracuda heeft Sonian overgenomen, een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor public cloudarchivering en business analytics. Met deze overname versterkt Barracuda zijn portfolio op het gebied van cloudarchivering, e-mailsecurity en beheer. Daarnaast breidt Barracuda hiermee het aantal channelpartners en klanten uit.

Met de oplossingen van Sonian kunnen klanten communicatiedata bewaren, gebruiken en analyseren. De resulterende inzichten zijn vervolgens te gebruiken om de risico’s terug te dringen en de productiviteit te verbeteren. Potentiële dreigingen in communicatiedata kunnen geïdentificeerd worden nog voordat ze een daadwerkelijk probleem opleveren. Deze benadering wordt steeds belangrijker om de toenemende dreigingen tegen gaan die steeds dynamischer worden. Door deze mogelijkheden toe te voegen aan Barracuda’s beveiligingsplatform profiteren klanten die gebruikmaken van Office 365 of andere cloudomgevingen van een betere beveiliging en sterkere databescherming.

De overname heeft een aantal voordelen, volgens beide partijen. Zo zijn de producten van Barracuda en Sonian gebouwd voor de cloud en ontworpen om optimaal gebruik te maken van de schaal- en kostenvoordelen van de public cloud. Bovendien bieden ze een hoge betrouwbaarheid via Amazon Web Services (AWS) en andere public clouds.

De gecombineerde mogelijkheden van Barracuda en Sonian voor cloudarchivering bieden een krachtige, maar toch makkelijk te gebruiken oplossing voor klanten en partners. De vraag naar dergelijke oplossingen neemt toe omdat steeds meer bedrijven kiezen voor SaaS-oplossingen om te voorzien in hun behoeften op het gebied van regulering, compliance en archivering.

De technologie van Sonian belicht belangrijke data in e-mail discussies en bijlagen en levert zo inzichten op waarop bedrijven proactief actie kunnen ondernemen. Barracuda is van plan om de analysemogelijkheden van Sonian en AI toe te passen in zijn volledige portfolio aan beveiliging- en databeschermingsoplossingen.

Het channelbereik wordt verder uitgebreid omdat het platform van Sonian is ontworpen voor OEMs, managed service providers (MSPs) en eindklanten. Dankzij beheer-APIs kunnen oplossingen makkelijk en automatisch worden uitgerold. En tot slot krijgt Barracuda er met de overname van Sonian 32.000 nieuwe klanten bij, evenals partnerschappen met grote MSPs en softwarebedrijven.

foto: Barracuda