AV-test: Kaspersky presteert het best op besmette computers

In een test van AV-test.org is alleen Kaspersky Internet Security erin geslaagd om alle malware van geïnfecteerde testsystemen te verwijderen. Kaspersky wordt gevolgd door Bitdefender, Avast, G Data, Avira en Symantec.

AV-test voerde tussen januari en juni een onderzoek uit naar hoe diverse beveiligingspakketten en -tools presteren nadat een computer is besmet door een virus.

Volgens de onderzoekers was er maar een pakket dat alle 38 uitgevoerde malware-aanvallen feilloos wist te verwijderen; en dat was Kaspersky Internet Security. De pakketten van Bitdefender, Avast, G Data, Avira en Symantec lieten 4 tot 9 onschuldige bestanden op de systemen achter. Wel wisten zij allemaal de systemen te vrijwaren van de bedreiging van de malware.

Het programma Spyhunter van Enigma Software kreeg een zware onvoldoende. Deze software wist 32 malware-aanvallen goed te verwijderen, maar 6 versies van malware werden helemaal niet herkend.

Van de gratis beschikbare tools was het programma Kaspersky Virus Removal Tool 15.0 de enige tool die in staat was om alles te verwijderen.

De 9 beveiligingspakketten zijn:
– Avast Free Antivirus 17.5
– Avira Antivirus Pro 15.0
– Bitdefender Internet Security 21.0
– Enigma Software SpyHunter 4
– G Data Internet Security 25.3
– Kaspersky Internet Security 17.0
– Malwarebytes Premium 3.1
– Microsoft Security Essentials 4.10
– Symantec Norton Security 22.9

De 8 tools (gratis te downloaden) die zijn getest, zijn:

Avast Rescue Disk
Bitdefender Rescue Disk 2.1
DE Cleaner Antibot 3.7
G Data BootMedium
Heise Disinfect 2016/17
Kaspersky Virus Removal Tool 15.0
Microsoft Safety Scanner 1.0
Microsoft Windows Defender Offline