Onderzoek BlackBerry: ‘Cybersecurity grootste zorg voor IT-beslisser bij digitale transformatie’

IT-beslissers maken zich zorgen over de beveiliging van digitale technologieën en processen. Dit is voor hen de belangrijkste reden om digitale transformatie uit te stellen, blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat in opdracht van BlackBerry is uitgevoerd door onderzoeksbureau 451 Research.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in BlackBerry’s whitepaper: ‘Securing the Enterprise of Things: Opportunity for secure IoT with a unified platform emerging as IoT popularity grows’.

De ondervraagde IT-beslissers in het onderzoek vertegenwoordigen een groot aantal sectoren wereldwijd (inclusief Nederland), waaronder financiële dienstverleners, overheidsinstellingen en de gezondheidszorg. Hieronder volgt een aantal van de belangrijkste resultaten van het onderzoek:
– 78 procent van de respondenten geeft aan geïnteresseerd te zijn in oplossingen waarmee alle endpoints in een onderneming centraal kunnen worden beheerd.
– 63 procent geeft aan dat de beveiliging van het Internet of Things de belangrijkste zorg is met betrekking tot de implementatie van digitale technologieën en processen. Slechts iets meer dan een derde (37 procent) van de ondervraagde IT-beslissers geeft daarbij aan een daadwerkelijke digitale transformatie-strategie te hebben.
– Organisaties zijn het minst goed voorbereid op externe cyberdreigingen. 61 procent geeft aan dat hackers en cybercrime de grootste problemen vormen.
– Bijna de helft (49 procent) van de respondenten die werkt bij een grote organisatie (ruim 10.000 medewerkers) geeft aan dat een gebrek aan interne samenwerking tussen afdelingen een potentiële barrière vormt voor Unified Endpoint Management. Dit geldt voor 51 procent van de respondenten die werkt bij een middelgrote organisatie.

“Organisaties maken steeds meer gebruik van het IoT en hebben behoefte aan een Unified Endpoint Management-strategie die ze in staat stelt miljarden verbonden devices vanaf een centrale plek te beheren”, zegt Marty Beard, Chief Operating Officer bij BlackBerry. “We richten ons op het beveiligen van het Enterprise of Things (EoT), want voor IoT-uitbreiding geldt dat je bedrijf zo veilig is als het meest kwetsbare punt in de organisatie.”